Acte de proclamació del IV Memorial Pere Tena (2018)

El president del Centre de Pastoral Litúrgica, Mn. Josep Maria Romaguera, va lliurar  el guardó commemoratiu del IV Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica a la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina, Barcelona, i el seu equip de litúrgia.

En concedir-lo a la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina, de la qual és rector Mn. Felip-Juli Rodríguez, i el seu equip de litúrgia es va valorar especialment el treball que, amb constància i preparació, fan; una tasca pastoral imprescindible perquè els cristians puguem comprendre, participar, viure i assaborir plenament la celebració comunitària de la nostra fe: font i cimal, do gratuït, memòria viva de la Pasqua del Senyor que ens empeny a transmetre el seu Evangeli.

El delegat diocesà de catequesi de Barcelona i membre del CPL, Mn. Enric Termes, va intervenir a partir de dues premises: “com a cristians i com a parròquies no podem viure de manera fragmentària sinó en una profunda i real unitat” i “les tasques que realitzen els equips parroquials de litúrgia”. La seva reflexió ens va deixar vuit tasques per a aquests equips: preparar les celebracions; revisar-les; vetllar perquè en la celebració es reflecteixin les dimensions de la vida cristiana (servei, comunió, testimoni, litúrgia); vetllar perquè les noves generacions entrin en l’esperit i en el contingut de la celebració cristiana; preocupar-se per la formació dels qui participen en la celebració; estar atents a la vida de la parròquia, del barri, del poble, de la ciutat del món…; ajudant la comunitat a descobrir el sentit i la profunditat de la litúrgia; busquin quina és la tasca específica que haurien de realitzar tenint en compte la realitat concreta de la comunitat cristiana que acompanyen en la celebració de la seva fe.

El president del CPL va lliurar el guardó a la responsable de l’equip de litúrgia de Santa Eulàlia de Vilapicina, la senyora Montserrat Salgado, que va adreçar unes paraules d’agraïment.

La pregària compartida amb totes les persones que hi van assistir va cloure l’acte.

Col·lecta solidària amb Puebla de los Ángeles

L’acte també va incloure una col·lecta solidària amb l’arquebisbat de Puebla de los Ángeles (Mèxic), del qual és arquebisbe Mons. Víctor Sánchez, III Memorial Pere Tena, ja que aquelles terres de Mèxic van patir dos terratrèmols el mes de setembre de l’any passat amb conseqüències greus per a la seva població i el seu patrimoni eclesial.

Intervenció de Mn. Enric Termes: «Els equips de litúrgia, per viure comunitàriament la fe»

Acte de proclamació (vídeo)

Álbum de fotos: IV Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica