VII TROBADA DELS ANIMADORS DE LA LITÚRGIA

El passat dissabte 5 de novembre durant tot el matí tingué lloc a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat la VII Trobada Diocesana dels animadors de la litúrgia. Hi van assistir 140 persones, provinents de diferents parròquies de gairebé tots els arxiprestats del bisbat.

El bisbe Agustí va rebre els participants animant-los a descobrir en la litúrgia l’espai principal de la comunió eclesial, tema al qual està dedicat l’objectiu del pla pastoral diocesà d’aquest curs (“Estimeu-vos els uns als altres”).

El tema central de la trobada d’aquest any era la presentació del document “Evangelitzats per la litúrgia, enviats a renovar el món amb misericòrdia”, en el qual els bisbes de Catalunya, amb motiu del centenari del I Congrés Litúrgic de Montserrat (1915) i de l’Any Sant de la Misericòrdia, fan balanç de la reforma litúrgica a casa nostra, alhora que plantegen els reptes del present i de cara al futur en l’àmbit de la celebració de la fe. L’encarregat de la ponència va ser Mn. Joan Baburés, delegat de litúrgia del bisbat de Girona, i coordinador de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia i Música de la Conferència Episcopal Tarraconense, el qual ha anat comentant els diversos capítols de la carta pastoral.

En una segona part de la trobada, el mateix ponent ha presentat la 2ª edició del Cantoral Litúrgic Bàsic, i també s’han donat la informació sobre la nova edició de la Litúrgia de les Hores en català, la cloenda de l’Any Jubilar de la Misericòrdia a la diòcesi, i la Setmana de la Bíblia i diumenge de la Paraula que tindrà lloc el proper 27 de novembre.

També s’ha aprofitat l’avinentesa per aprendre i assajar els cants propis del ritual de les exèquies, per tal de millorar la pastoral del cant en aquestes celebracions.
Tots els assistents han valorat molt positivament aquesta trobada, que està ja consolidada en el calendari pastoral de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

Notícia: bisbatsantfeliu.cat