PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «PÍNDOLES D’EVANGELI», DE MN. JOAN TORRA BITLLOCH

Diumenge, 3 d’abril, a les 5 de la tarda, al Santuari de Rocaprevera de Torelló tindrà lloc la presentació del llibre titulat Píndoles d’Evangeli, de Mn. Joan Torra Bitlloch: un recull de textos que parlen de l’evangeli i de la vida cristiana, organitzats en els tres cicles litúrgics, i que van ser publicats al full informatiu «Diàleg» de les parròquies de Torelló. El llibre forma part de la col·lecció CPL libri del Centre de Pastoral Litúrgica. La presentació del llibre comptarà amb la intervenció de Mn. Josep M. Riba Farrés, vicari general del Bisbat de Vic.

Joan Torra (Manresa, 1954) va exercir el seu ministeri de prevere com a rector de les parròquies de Torelló des del 2004 fins al 2019 «amb la missió de celebrar els sagraments, predicar la paraula, viure la caritat». Actualment, és degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, rector de la parròquia de Sant Pere de Vacarisses, i vicepresident del CPL, on també és director de la col·lecció Dossiers CPL.

Ha publicat diversos llibres de matèria patrística, com ara l’últim de la col·lecció Biblioteca Litúrgica 65, La sacramentalidad de la Pascua en las cartas 54 y 55 de san Agustín.

En Píndoles d’Evangeli trobem les reflexions pastorals que Mn. Torra va oferir a través de «Diàleg» a la comunitat parroquial, i a tothom del poble, tal com explica en la introducció: «L’acció evangelitzadora pertanyia a tota la comunitat, preveres, religioses, laics i laiques. El meu ministeri consistia a mirar de fer-ho possible i d’encaminar-ho i fer-ho créixer al màxim a la llum de l’Evangeli».

En el llibre hi ha tots els diumenges dels quinze anys de rector de les parròquies de Torelló i estan ordenats d’acord amb els tres cicles caracteritzats per l’evangelista que els acompanya i guia. L’objectiu és posar al centre la Paraula de Déu i no pas la de qui escriu, ja que només és important la Paraula de Déu i ha d’estar a l’abast de tothom.

Agenda facebook