PONÈNCIA DE MN. XAVIER PARÉS PER ALS ANIMADORS DE LA LITÚRGIA DEL BISBAT DE SANT FELIU

La IX Trobada dels animadors de la litúrgia del bisbat de Sant Feliu de Llobregat “La Litúrgia de les Hores, pregària de l’Església” va tenir lloc el passat dissabte 10 de novembre a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat. A la trobada van participar 84 persones, col·laboradors de les celebracions litúrgiques de 27 parròquies, provinents dels 9 arxiprestats de la diòcesi.

El moment central de la trobada va ser la ponència sobre el tema, presentada per Mn. Xavier Parés, doctor en Litúrgia, delegat de litúrgia del bisbat d’Urgell, membre de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia de la Tarraconense, del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona i professor durant molts anys de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona. La seva intervenció va ser un repàs al sentit i la història de la Litúrgia de les Hores, com a part essencial de la litúrgia de l’Església, amb un accent especial a la reforma esdevinguda amb el Concili Vaticà II, que ha configurat aquesta pregària tal com la tenim avui.

Un esment especial va merèixer la nova edició en català, així com també l’aplicació per als telèfons mòbils i les retransmissions per ràdio. El diàleg posterior va servir per aclarir dubtes, i sobretot per prendre consciència de la importància d’aquesta pregària, que cal promoure tant en l’espiritualitat personal com de les nostres comunitats cristianes.

La trobada va incloure també l’assaig i interpretació de dos cants, algunes informacions de la delegació i del bisbat, i la presentació de la nova revista per a laics del CPL Galilea.153, que va anar càrrec de la seva directora Maria Àngels Termes.

Font de la notícia: Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia del bisbat de Sant Feliu.