PÍNDOLES D’EVANGELI, DE JOAN TORRA «ENS AJUDA A VIURE LA NOSTRA FE»

«Com a Església hem de dedicar esforços i recursos per ajudar a pensar. Crec que és una necessitat del segle XXI» i això vol dir «donar pautes per descobrir la saviesa». Per això, el llibre Píndoles d’Evangeli és una eina «potent per avançar en aquesta línia del pensament», va assegurar Josep M. Riba, vicari general del Bisbat de Vic, en la presentació del llibre de Joan Torra que es va fer diumenge al santuari de Rocaprevera. L’obra, que recull els comentaris de l’evangeli que va fer Torra durant cada diumenge dels quinze anys que va ser rector de Torelló, «situa la Paraula de Déu al lloc que li pertoca», tot i que a vegades «es barreja amb coses quotidianes de la vida de la parròquia». En aquest treball, Torra «prioritza els temps litúrgics per sobre de la cita evangèlica per fer entendre el cicle litúrgic i destaca de color blau les idees», de manera que, «si es fa un repàs del color blau de totes les pàgines, es té una idea global de per on va l’evangeli».

El llibre «és un convit perquè cadascú, llegint, vagi fent el seu procés personal». Són unes píndoles que «és millor llegir-ne una al dia, perquè hi ha gruix», va recomanar Riba, que va agrair a Torra el fet «d’ajudar-nos a centrar la mirada en el nucli, el Crist ressuscitat», amb un treball «didàctic, clar i endreçat que ens ajuda a viure la nostra fe».
Píndoles d’Evangeli és un llibre que «té sentit des d’aquí, Torelló», per això l’única presentació que se’n farà es va fer a Rocaprevera, va explicar Joan Torra. No només recull les «gairebé 800 píndoles» publicades al Diàleg, sinó que la portada, reprodueix la capçalera del full parroquial de Torelló, obra de l’il.lustrador torellonenc Arnau Solà, amb els campanars de Sant Feliu, Montserrat, Rocaprevera i Vilaseca. Torra també va agrair la feina del personal de l’editorial Centre de Pastoral Litúrgica, que «han pensat com fer-lo llegidor i fer passar bé la píndola». Torra va coincidir amb Riba en què «no és un llibre per llegir seguit», sinó que «és una reflexió fresca que ajuda a aprofundir en l’evangeli» i és «un llegat que queda per Torelló».

Text i foto d’Elisabet Soldevila (directora del setmanari Torelló)