LA PARAULA, FONT DE CONSOL I ESPERANÇA

Les diòcesis catalanes celebren del 23 al 29 de gener la sisena edició de la Setmana de la Bíblia, iniciativa patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i promoguda per l’Associació Bíblica de Catalunya, l’Abadia de Montserrat, el Centre de Pastoral LitúrgicaEditorial Claret i també per Ràdio Estel i Catalunya Cristiana.

Enguany, hi ha un lema major, el del Diumenge de la Paraula de Déu (dia 23): «Feliç el qui escolta la Paraula de Déu», proposat pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, i un lema menor, el de la VI Setmana de la Bíblia, «La Paraula, font de consol i esperança», proposat per les entitats convocants i que vol precisament posar l’èmfasi en el text bíblic com a motiu d’esperança.

Aquesta iniciativa de l’Església catalana va néixer fa sis anys per acostar el text revelat als creients i en general a tota la societat. Va ser una intuïció del tot encertada, perquè es va avançar al mateix motu proprio del papa Francesc Aperuit illis, que el 2019 instituïa el tercer diumenge de durant l’any com el Diumenge de la Paraula.

Aquesta iniciativa de l’Església catalana va néixer fa sis anys per acostar el text revelat als creients i en general a tota la societat

Actes previstos

Dilluns 24 de gener, 17h: «L’Evangeli de Lluc, un cant de consol i esperança», reflexió a càrrec del P. Agustí Borrell, carmelita, des de Roma.

Dimarts 25 (lloc i hora pendent de confirmació): «Sinodalitat eclesial; lectura de textos del llibre dels Fets dels Apòstols, meditació i pregària». Acte en directe des de la diòcesi de Tarragona, presidit per l’arquebisbe Joan Planellas.

Dimarts 25, 19h: Audició d’orgue, a càrrec de Bernat Bailbé, amb lectura de textos de l’evangeli de sant Lluc. Basílica dels sants màrtirs Just i Pastor de Barcelona.

Dimecres 26, 17h: «La Dona del perfum» (Lc 7,36-50), reflexió a càrrec de la Dra. Núria Calduch, secretària de la Pontifícia Comissió Bíblica.

Dijous 27, 18,45h: Ofici de Vespres des de Montserrat, en directe per www.abadiamontserrat.cat/TV

Divendres 28, 17h: «La Paraula, font de consol i esperança», conferència a càrrec de la Dra. Mar Pérez, teòloga, i el Dr. Josep Pifarré, psiquiatre, des de l’Aula Magna de l’IEI a Lleida.

I en connexió amb la Setmana de la Bíblia:

Dimecres 9 de febrer, 18.30h: «Meditació teològica sobre la façana de la Glòria», a càrrec del Dr. Armand Puig i Tàrrech. Amb intervencions musicals a l’orgue a càrrec de Juan de la Rubia. Es pot seguir presencialment (amb aforament limitat) a la Cripta de la Sagrada Família, i a través del web de la Setmana de la Bíblia.

Lleida i Tarragona també organitzen diferents actes que es podran consultar a setmanadelabiblia.cat, com també les activitats que vagin notificant parròquies i altres comunitats i entitats. Des d’aquesta mateixa web es pot descarregar gratuïtament una nova carpeta en format digital de la col·lecció «Llegir la Bíblia en grup» (evangeli de Lluc).

Notícia de Catalunya Cristiana