Memorial 2017: Mons. Víctor Sánchez Espinosa, arquebisbe de Puebla (Mèxic)

El Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica té com a objectiu mantenir viva la memòria del bisbe Tena com a pedagog de la litúrgia, posar en relleu tot allò que ajuda a viure la litúrgia de l’Església en el món actual, i recordar de manera constant la importància de la pastoral litúrgica en la vida cristiana. I aquest any, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL) ha concedit la tercera edició del Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica a l’arquebisbe de Puebla, Mons. Víctor Sánchez Espinosa per la seva tasca en el camp de la pastoral litúrgica al capdavant de la Comissió Episcopal per a la Pastoral Litúrgica de l’episcopat mexicà.

El CPL vol destacar així el seu servei pastoral per a una millor celebració i vivència de la litúrgia a les Esglésies locals de Mèxic i, des del CELAM quan va ser president del Departament Missió i Espiritualitat, a les diverses Esglésies locals llatinoamericanes i del Carib, tenint cura que les celebracions litúrgiques fossin realment el moment culminant de la vida de la comunitat cristiana.

L’acte de lliurament del III Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica tindrà lloc dimecres 10 de maig de 2017, a les 6 de la tarda, al Seminari de Barcelona (Diputació, 231).

Artículo de Mons. Víctor Sánchez, «La liturgia en el magisterio latinoamericano de «Medellin» a «Aparecida»», La liturgia en Latinoamérica y en la Nueva Evangelización, Phase 53 (2013) 247-281.