VIII TROBADA DIOCESANA DELS ANIMADORS DE LA LITÚRGIA DEL BISBAT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT

(Bisbat de Sant Feliu) Aquest dissabte 4 de novembre durant tot el matí ha tingut lloc a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat la VIII Trobada Diocesana dels animadors de la litúrgia. Hi van assistir 110 persones, provinents de 30 parròquies de gairebé tots els arxiprestats del bisbat.

El tema de la trobada d’aquest any era “La celebració litúrgica, espai de comunió i de missió”, en sintonia amb l’objectiu pastoral diocesà d’aquest any. La ponència la va presentar mossèn Joan Torra, prevere del bisbat de Vic, actual rector de les parròquies de Torelló, doctor en Teologia, professor de patrologia i de sagraments, i vicepresident del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona.

En la seva ponència, a partir del capítol 15 de l’evangeli de sant Joan i de diversos documents del Magisteri, va fer unes reflexions litúrgiques i sacramentals, alhora que també unes aplicacions a la pastoral i a la vida cristiana; a continuació hi va haver un ampli espai de diàleg entre els assistents. La trobada també va incloure un moment inicial de pregària, l’assaig de dos cants litúrgics, i al final diverses informacions: sobre l’objectiu litúrgic del pla pastoral, el diumenge de la Paraula, l’aplicació per a mòbils de la Litúrgia de les Hores, i la nova revista de formació per a laics que està preparant el CPL.

Notícia de Catalunya Religió