DIUMENGE DE LA PARAULA I IV SETMANA DE LA BÍBLIA

(Notícia a Flama.info) El dia 26 de gener de 2020, III diumenge de durant l’any, serà el Diumenge de la Paraula de Déu, segons allò que disposa la Carta apostòlica Aperuit illis. I, la setmana posterior a aquest diumenge (entre el 27 de gener i l’1 de febrer) se celebrarà, en les diòcesis amb seu a Catalunya, la Setmana de la Bíblia. Així ho ha disposat la Conferència Episcopal Tarraconense, que la patrocina.

Les entitats organitzadores de la Setmana de la Bíblia, l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, l’Abadia de Montserrat i Ràdio Estel – Catalunya Cristiana han preparat el cartell de la IV Setmana de la Bíblia, amb el lema: «Els obrí el sentit de les Escriptures» (Lc 24,45), en sintonia amb la Carta apostòlica del papa Francesc. La Setmana estarà dedicada a enfortir la presència del text bíblic en les parròquies i comunitats, a refermar l’adhesió cordial a la Paraula i a mostrar els tresors continguts en el text revelat.

Edició de set cartes del Nou Testament

Amb ocasió de la Setmana de la Bíblia, les parròquies i altres comunitats estan animades a emprendre alguna iniciativa a favor del text bíblic. Al web www.setmanadelabiblia.cat s’hi troben alguns materials que es poden descarregar com a suggeriments així com l’agenda de la setmana. També s’ha fet una edició –patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense–, de set de les cartes del Nou Testament que es distribuiran gratuïtament a totes les comunitats. Els qui estiguin interessats poden preguntar al seu bisbat on es poden retirar.

A l’arxidiòcesi de Barcelona, a banda de les activitats que es duran a terme a les parròquies, està previst un acte central a la Basílica de la Sagrada Família presidit per  Mons. Sergi Gordo que tindrà lloc dimarts dia 28 de gener, 8 del vespre, a la Basílica de la Sagrada Família: una meditació a càrrec del Dr. Armand Puig sobre “La basílica de la Sagrada Família, la nova Jerusalem”, amb intervals d’orgue a càrrec del Sr. Juan de la Rubia.