Noticias

Només Jesús ha obert les portes del cel

05/05/2022

Durant els quaranta dies posteriors a la mort del Senyor a la creu, Jesús es va aparèixer als seus deixebles per donar testimoni que ell veritablement havia ressuscitat davant dels que el van conèixer en vida. I això mateix continua fent cada any durant els primers diumenges de Pasqua, ja que és Jesús el que ens recorda aquests mateixos fets en l’Eucaristia, en la proclamació de l’evangeli.

Aquests quaranta dies acaben exactament el dijous VI de Pasqua, quan tradicionalment se celebrava l’Ascensió. Això no obstant, en molts llocs, aquesta celebració s’ha traslladat al diumenge posterior per motius pastorals. Tot i això, el més important no és tant el dia en concret, sinó l’esdeveniment en si. Aquell dia celebrem que s’ha completat el triomf definitiu de Jesús, ja que, després de la resurrecció, va ser «portat amunt cap al cel» (Lc 24,51). És a dir, després d’encarnar-se en un pessebre, després d’entregar la vida per amor a nosaltres a la creu, després de vèncer la mort amb la seva resurrecció, el Fill de Déu torna a la casa del Pare.

Ara bé, l’Ascensió no implica que Déu s’hagi allunyat de nosaltres... Gràcies a aquest camí fet pel nostre Salvador torna a haver-hi un pont entre el cel i la terra. El pont destruït pel pecat d’Adam i Eva torna a estar obert per a tots els que vulguin transitar-lo, gràcies a l’amor de Déu.

Visquem units al ressuscitat per poder arribar també nosaltres a la casa del Pare. 

Alberto Para